Επιχείρηση Καθαρή Παραλία – 26 & 27 Μαρτίου 2011


Η τουριστική περίοδος πλησιάζει και η κατάσταση σε όλες τις παραλίες του νησιού μας μόνο καλή δεν είναι. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που βγάλαμε πριν από τέσσερις μέρες δεν είναι εφικτό οι παραλίες να είναι έτοιμες όσες προσπάθειες και να καταβάλει ο μηχανισμός του Δήμου Ρόδου. Εξάλλου η χρήση βαρέων μηχανημάτων στις παραλίες, που μαζί με τα σκουπίδια αφαιρούν και ζωτικά υλικά του παράκτιου οικοσυστήματος όπως άμμο ή βότσαλα, δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και πρέπει να επιστρατεύεται μόνο εκεί που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Το πρόβλημα λοιπόν εκτείνεται σε όλο το νησί, λόγω και της πρόσφατης θεομηνίας, και φυσικά ενδιαφέρει όλους τους πολίτες οι οποίοι και πρέπει να ενδιαφερθούμε και να δραστηριοποιηθούμε για τον τόπο μας, εκεί που εμείς και τα παιδιά μας ζούμε. Εξάλλου ενεργός πολίτης είναι αυτός που μπαίνει στη διαδικασία να ενεργήσει, να κάνει κάτι δηλαδή για τον τόπο του.
Η ιδέα και πρότασή μας είναι λοιπόν να γίνει αυτή η εθελοντική πανστρατιά με σύμμαχο το Δήμο Ρόδου που θα στηρίξει με μέσα και ανθρώπους αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Σε συνάντηση με το Δήμαρχο Ρόδου τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου εκθέσαμε τις ιδέες μας αυτές και πραγματικά αυτός έδωσε το πράσινο φως από πλευράς δήμου, παραπέμποντάς μας στην κα Άννα Χατζηνικήτα – Καμπούρη, υπεύθυνη θεμάτων εθελοντισμού και στον κ. Βασίλη Ψυλλάκη, υπεύθυνο για τις παραλίες. Ακολούθησε συνάντηση και με τους δύο οι οποίοι έδειξαν αμέσως το ζωηρό τους ενδιαφέρον να προχωρήσει η πρωτοβουλία.
Συμφωνήσαμε λοιπόν η ημερομηνία για τη δράση να είναι το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου 2011. Όλες οι εθελοντικές ομάδες θα απευθύνονται στο Δήμο Ρόδου στο τηλέφωνο 22410-43086 στην κα. Χριστίνα Καραγιάννη για να δηλώσουν συμμετοχή, σε ποιο σημείο του νησιού θέλουν να δραστηριοποιηθούν και ποιος θα είναι ο συντονιστής της ομάδας τους. Συμμετοχές θα δηλώνονται μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου και την επόμενη μέρα, Τρίτη 15 Μαρτίου, θα ακολουθήσει συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου ώστε να αποφασιστούν, ανάλογα με τη συμμετοχή, οι υπόλοιπες λεπτομέρειες.
Στη εκστρατεία μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες που θέλουν να συνδράμουν, όπως για παράδειγμα ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων, τουριστικών λεωφορείων, μηχανημάτων αλλά και άλλοι που μπορούν να παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες την ημέρα εκείνη, όπως νερά αναψυκτικά κλπ. Είναι πάντως σημαντικό να κινητοποιηθούν εθελοντικά και οι υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου οι οποίοι θα πρέπει πρώτοι να δώσουν το παράδειγμα σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
Η δράση προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου 2011. Οι εθελοντικές ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου Ρόδου στο τηλέφωνο 22410-43086 μέχρι 14 Μαρτίου 2011. Στον αριθμό αυτό στην κα. Χριστίνα Καραγιάννη θα δηλώσουν:
• τη συμμετοχή τους
• το χώρο που θέλουν να δραστηριοποιηθούν
• το πρόσωπο με το οποίο θα γίνεται επικοινωνία και θα είναι ο συντονιστής της κάθε ομάδας και το τηλέφωνό του
Στη συνέχεια, στις 15 Μαρτίου θα γίνει σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου με τους συντονιστές όλων των ομάδων όπου θα κανονιστούν όλες οι λεπτομέρειες και τα τεχνικά θέματα.
Οι ιδιώτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε όποια ομάδα θέλουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί. Οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που θέλουν να συμμετέχουν με προσφορά προϊόντων ή υπηρεσιών θα πρέπει και αυτοί να το δηλώσουν στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Εθλοντισμός and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s