Κι όμως μπορούμε. Οι πολίτες θέλουν ελεύθερες και καθαρές παραλίες


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τεράστια επιτυχία της εκστρατείας καθαρισμού των παραλιών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν σ’ αυτή τη δράση.

Ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή επιτυχία η εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών όλου του νησιού. Ήταν η πιο οργανωμένη και η μεγαλύτερης κλίμακας εθελοντική επιχείρηση καθαρισμού των ακτών που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ενιαίο Δήμο Ρόδου. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες η συμμετοχή των πολιτών ήταν πρωτοφανής. Γυναίκες, άνδρες και παιδιά όλων των ηλικιών από το Σάββατο 26/3 ως ακόμα και τη Δευτέρα 28/3 έσπευσαν να δώσουν το παρόν στο κάλεσμα για πιο καθαρές ακτές, για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Βέβαια, είναι πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν για να αναβαθμιστούν οι παραλίες μας. Κατ’ αρχάς οι πολίτες δικαιούνται ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες μιας και αυτές αποτελούν δημόσιο αγαθό και μάλιστα υψηλής αξίας σε ένα νησί. Δεύτερον, πρέπει να προστατευτούν οι παραλίες από τη διάβρωση και τις καταπατήσεις που αμφότερα προέρχονται πολλές φορές από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην εργασία των επιστημόνων που δημοσιεύουμε σήμερα. Τρίτον, πρέπει να αποκαταστηθεί η νομιμότητα και να ξηλωθούν οι αντιαισθητικές παρανομίες σε όλες τις παραλίες. Τέλος, η παραμονή σε μια παραλία δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για την ροδίτικη οικογένεια αλλά προσιτό δικαίωμα.
Ο Δήμος Ρόδου πρέπει πλέον να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον περαιτέρω ευπρεπισμό και αποκατάσταση των ακτών και των παραλιών. Εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα και θα επιμείνουμε στην πρόταση μας να θεσπιστεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου ως ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών της Ρόδου.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s