Πάσχα στη Ρόδο 2011 – Σε σύγκριση με το 2010


Ατελείωτος Γολγοθάς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και το φετινό Πάσχα

Πριν από ένα χρόνο την Μ. Πέμπτη 1 Απριλίου 2010, , είχαμε εκθέσει σε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ την κατάσταση που αντίκριζε ο επισκέπτης του νησιού εκείνες τις ημέρες. Είχαμε τονίσει ότι ενώ ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για τη διαφήμιση του νησιού, στην ουσία εμείς οι ίδιοι το δυσφημούμε στα μάτια των επισκεπτών που βλέπουν την πραγματικότητα και όχι διαφημιστικά φυλλάδια.
Δυστυχώς, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, η κατάσταση παραμένει η ίδια και φέτος ενώ σε μερικά σημεία του νησιού έχουμε και επιδείνωση. Όλες οι προσπάθειες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και για ποιοτικότερο τουρισμό πέφτουν στο κενό αφού οι υποδομές μας για άλλη μια φορά είναι απογοητευτικές. Οι πύλες εισόδου του νησιού, οι δρόμοι και τα κυριότερα σημεία διέλευσης των επισκεπτών είναι σε κακή κατάσταση. Το χειρότερο δε είναι ότι δεν βλέπουμε κανένα φως στον ορίζοντα, ότι δηλαδή μπορεί μετά από σύντομο διάστημα τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Η κατάσταση βέβαια είναι άσχημη και για τους κατοίκους του νησιού οι οποίοι υπόκεινται σε καθημερινή ταλαιπωρία για να κάνουν την οποιαδήποτε μετακίνηση, να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού ή απλά να πάνε μια βόλτα σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού. Δυστυχώς περάσαμε σε μια περίοδο όπου η ανοχή και η αντοχή των πολιτών έχουν ξεπεράσει τα όρια τους χωρίς κανείς, πραγματικά κανείς, να μπορεί να μας πει πότε θα τελειώσει ο Γολγοθάς αυτός.

Οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί διαφημίζονται τις ημέρες αυτές για όσα μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες την περίοδο του Πάσχα. Εμείς άραγε τι μπορούμε να διαφημίσουμε τις μέρες που έρχονται; Και πώς μπορούμε να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες που έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται στο νησί;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s