Τεράστιος Κίνδυνος στο Κέντρο της Πόλης


Εδώ και πάνω από ένα χρόνο εντοπίσαμε μια φοβερή εστία κινδύνου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή Νεώριο απέναντι από το ΚΟΝΤΙΚΙ. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με καύσιμα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ προστατευτικό μέτρο και προφανώς χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται ΜΟΝΙΜΑ σταθμευμένο ένα βυτιοφόρο φορτηγό το οποίο είναι φυσικά γεμάτο καύσιμα.

Παρόλο που απευθυνθήκαμε εδώ και καιρό στο Λιμενικό Tαμείο Ν. Δωδεκανήσου καμία ενέργεια δεν έχει ούτε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων ούτε για την απομάκρυνση του φορτηγού. Ανάλογη παράσταση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο δεν είχε επίσης κανένα αποτέλεσμα. Από προχθές το βράδυ είναι ενημερωμένος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

Βλέποντας βέβαια κανείς την ευρύτερη περιοχή διαπιστώνει ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Τα κτήρια έχουν όψη καθόλου κολακευτική και ακόμα και οι προστατευτικές μπάρες του μόλου είναι σκουριασμένες. Είναι αξιοσημείωτο ότι εθελοντές έχουν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν πρωτοβουλία ευπρεπισμού της περιοχής.

Επειδή για το πρώτο θέμα υπάρχει ζήτημα ασφάλειας και οτιδήποτε συμβεί θα αφορά μια πολύ μεγάλη έκταση και πάρα πολύ κόσμο, εμείς το επισημαίνουμε για άλλη μια (τελευταία) φορά πριν αναγκαστούμε να πάμε στον εισαγγελέα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Βιώσιμες Πόλεις & Οικισμοί. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s