Ο σεβασμός των θεσμών από τους πολίτες προϋποθέτει σεβασμό και από τους πολιτικούς ηγέτες


Πριν από αρκετό καιρό, ίσως και πάνω από ένα χρόνο, ασχοληθήκαμε με μια επικίνδυνη κατάσταση που υπάρχει στο κέντρο της πόλης μας. Συγκεκριμένα με μια δεξαμενή καυσίμων και ένα βυτιοφόρο φορτηγό γεμάτο καύσιμα ακριβώς απέναντι από το ΚΟΝΤΙΚΙ τα οποία δεν είχαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις νόμιμες αδειοδοτήσεις. .
Επειδή η περιοχή ελέγχεται από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου απευθυνθήκαμε στο διευθυντή του κ. Αξιώτη για να επιληφθεί της κατάστασης και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια της περιοχής και των πολιτών.
Όταν μετά από αρκετό καιρό είδαμε ότι δεν έγινε τίποτα ενημερώσαμε τον τότε αλλά και τώρα αντιδήμαρχο κ. Ε. Καμπουρόπουλο για το θέμα και πριν από ένα μήνα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Χ. Ευθυμιάδη. Παράλληλα ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Καμία απάντηση δεν πήραμε.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα ήταν καλύτερο να απευθυνθούμε στο Δήμαρχο Ρόδου κ. Ε. Κουσουρνά που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου. Το κάναμε δε με τον πιο επίσημο τρόπο αφού του περιγράψαμε την κατάσταση σε επιστολή η οποία έλαβε και αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο Ρόδου.
Δύο εβδομάδες μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και η δική μας απορία είναι:
• Πώς αλήθεια καλούν οι άρχοντές μας τους πολίτες να εφαρμόζουν το νόμο, π.χ στην περίπτωση του καταυλισμού στο καρνάγιο και χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, όταν οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να το πράξουν;
• Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια κατοίκων, επισκεπτών και εγκαταστάσεων σε μια πόλη εάν οι ηγέτες αυτής της πόλης δεν ενδιαφέρονται
• Πώς θα πεισθούν οι πολίτες ότι σε μια δύσκολη εποχή που ζητούνται θυσίες από όλους, κάποιοι δεν ακολουθούν υπόγειες διαδρομές για να επιβιώνουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου;
• Σε ποιον πρέπει να απευθυνθεί ο απλός πολίτης παραπάνω από αυτούς που ήδη αναφέραμε;
• Ποιος θα απαγορεύσει σε οποιοδήποτε να αυθαιρετεί στην πόλη μας όταν κάποιοι μπορούν να το κάνουν με χαρακτηριστική άνεση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προς
Το Δήμαρχο Ρόδου και
Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου
Ν. Δωδεκανήσου
Ρόδος, 11/05/2011
Αγαπητέ κ. Κουσουρνά,
Σας παραδίδουμε αυτή την επιστολή ως Δήμαρχο Ρόδου αλλά και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου. Ο σκοπός της επιστολής αυτής είναι να σας επισημάνει μία σοβαρή εστία κινδύνου στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Απευθυνόμαστε δε σε σας καθώς άλλοι αρμόδιοι στους οποίους κατά καιρούς απευθυνθήκαμε δεν έχουν πράξει το παραμικρό και μάλλον αδιαφορούν για το συγκεκριμένο θέμα.
Πριν από αρκετό καιρό, ίσως και πάνω από ένα χρόνο, εντοπίσαμε στο χώρο του Μανδρακίου, απέναντι από το ΚΟΝΤΙΚΙ, δεξαμενές καυσίμων πλημμελώς φυλασσόμενες και εκτεθειμένες σε κάθε κίνδυνο. Στη ίδια περιοχή υπάρχει καθημερινά σταθμευμένο ένα βυτιοφόρο φορτηγό προφανώς γεμάτο με καύσιμα και αυτό. Από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε και οι δύο στερούνται των νόμιμων αδειών.
Απευθυνθήκαμε για το ζήτημα αυτό κατά σειρά στο διευθυντή του Λιμενικού Ταμείου κ. Αξιώτη, στον αντιδήμαρχο κ. Καμπουρόπουλο και προσφάτως το γνωρίσαμε και στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Ευθυμιάδη. Ενημερώσαμε δε προ ημερών και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. Μπούτσικο.
Επειδή έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανείς από τους παραπάνω να προβεί στην παραμικρή ενέργεια και επειδή η όλη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους που κανείς μας πιστεύουμε δεν πρέπει να αγνοεί, ζητάμε από εσάς αφενός μεν να επιληφθείτε άμεσα του θέματος και να απομακρύνετε τους κινδύνους αυτούς από το κέντρο της πόλης, αφετέρου δε να ελέγξετε πειθαρχικά τουλάχιστον εκείνους που πιθανόν έχουν ευθύνη για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s