Μια άλλη διάσταση της εκδήλωσης στο Ροδίνι


Δείτε δύο βίντεο του Α. Λουϊζίδη και φωτογραφίες από την εκδήλωση

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «Κοινόν Δωδεκανησίων», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσε εκδήλωση στο Ροδίνι την Κυριακή 5 Ιουνίου. Η παρουσία του κόσμου και των φορέων ήταν συγκινητική και έδωσε ένα άλλο μήνυμα και μια άλλη διάσταση στην εκδήλωση.

Η διάσταση αυτή αφορά την παρέμβαση των οργανώσεων αλλά και του απλού κόσμου στις εξελίξεις στο νησί μας. Οι πολίτες που πριν από λίγα χρόνια ασχολούνταν μόνο με τη δουλειά ή έψαχναν να τα φέρουν απλά βόλτα, βγαίνουν τώρα από το σπίτι τους και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και έναν καλύτερο τόπο για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου ήταν τέτοια που έδειξε ότι εκτός του ότι οι πολίτες θέλουν την αναμόρφωση και την αναβάθμιση του Πάρκου του Ροδινιού, ζητούν πλέον πολύ περισσότερα. Ζητούν από τους πολιτικούς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το νησί, τη χώρα αλλά και τον πλανήτη.Οι πολίτες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι απλά η «ανάπτυξη» με το νόημα και το περιεχόμενο που της δόθηκε τα περασμένα χρόνια δεν είναι αρκετή και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καταστροφική.

Ήταν ευτυχές το γεγονός ότι η ποιότητα των ομιλητών και των προβολών ήταν τέτοια που «έδεσε» με τη συμμετοχή του κόσμου και το αίτημα για αειφορία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο Ανδρέας Σιούλας μίλησε για τη διάβρωση των ακτών, η Μaria Corsini Foka για το γκιζάνι της Ρόδου, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λουιζίδη για το Πάρκο του Ροδινιού, η Μαρία Κόλλια μίλησε για την ιστορία του Ροδινού και την ανάδειξή της, ο Μαρτίνος Κανελλάκης για την προσπάθεια ανακύκλωσης χαρτιού που άρχισε πριν από λίγο καιρό και ο Δημήτρης Τολίκας για τη διάσωση και ανάπλαση του Πάρκου του Ροδινιού. Παράλληλα υπήρξε και η εκδήλωση «Μαμάδες στη Ρόδο» μια προσπάθεια για να βοηθήσουν την οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Θα ήταν ευχής έργο να δούμε τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον αλλά και τέτοια συμμετοχή.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Βιώσιμες Πόλεις & Οικισμοί. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s