Πεταλούδες – Τα ίδια και χειρότερα – €10.000 την ημέρα για αυτό το χάλι.!


Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν με το θέμα της Κοιλάδας των Πεταλούδων. Έχουμε καταθέσει μηνυτήριες αναφορές εναντίον των υπευθύνων για την υποβάθμιση του μοναδικού αυτού βιότοπου στο νησί μας, έχουμε καταθέσει σε προανάκριση για το ίδιο θέμα και φυσικά έχουμε δημοσιοποιήσει από το 2006 τα σχετικά προβλήματα παραθέτοντας και τη γνώμη ειδικών όπως ο καθηγητής κ. Ν. Μάργαρης.

Ξόδεψαν 500.000€ για να περιφραξουν την κοιλάδα από τα κατσίκια. Ιδού το αποτέλεσμα…

Στην αρχή της θητείας της νέας δημοτικής αρχής καταθέσαμε επιστολή στο Δήμαρχο Ρόδου ελπίζοντας ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και θα ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Καταθέσαμε μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για να μπορέσει η Κοιλάδα να σωθεί και ο αριθμός των πεταλούδων μέσα σε αυτή να ανακάμψει.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι ίσως χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά.Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που τραβήχτηκαν η Κοιλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει κυριολεκτικά κάνει ό,τι θέλει. Κατασκηνωτές, κατσίκια, ανοικτές πόρτες, κτήρια και εγκαταστάσεις χωρίς φύλαξη, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους εγκατάλειψης.

Στο μουσείο δεν υπάρχει υπάλληλος, οι κάμερες δεν λειτουργούν, η φύλαξη είναι πλημμελής κ.ό.κ. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των πεταλούδων έχει μειωθεί φέτος σημαντικά πράγμα που μπορεί να οφείλεται στις χαμηλές ακόμα θερμοκρασίες μπορεί όμως – και αυτό είναι πολύ πιθανόν – να οφείλεται στην υποβάθμιση της Κοιλάδας και στην αλλαγή του μικροκλίματος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κοιλάδα αυτή τη στιγμή είναι και πάλι και τα κατσίκια ενώ έχει προστεθεί και το πρόβλημα της βαμβακίασης που ξεραίνει τα δέντρα κατά εκατοντάδες.

Για τα κατσίκια έχουν γραφεί τόσα πολλά που είναι απορίας άξιον πώς δεν επεμβαίνει κανένας αρμόδιος. Πόσες αποδείξεις για την καταστροφική δράση των ανθρώπων που διατηρούν αυτά τα ζώα θέλει ο κ. εισαγγελέας για να επέμβει; Ή τα αντανακλαστικά των δικαστικών λειτουργών είναι επιλεκτικά και επεμβαίνουν μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Υπάρχει βέβαια και το οικονομικό θέμα. Πώς είναι δυνατόν να εισπράττει ο Δήμος Ρόδου πάνω από €10.000 την ημέρα και να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του βιοτόπου; Είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να αρμέγουμε την αγελάδα χωρίς να την ταΐζουμε;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Βιότοποι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s