Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, δεν ξεχνάμε τις υπόλοιπες 364


Ροδίνι


Στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι μια μέρα για να θυμηθούμε όλοι τη σημασία του φυσικού κυρίως περιβάλλοντος στη ζωή μας. Δεν μπορεί βέβαια να περιοριζόμαστε σε αυτήν την ημέρα για να δείξουμε την περιβαλλοντική μας ευαισθησία. Ούτε μπορεί να είναι άλλοθι για τα πράγματα που κάνουμε ή δεν κάνουμε τις υπόλοιπες 364 μέρες για το περιβάλλον.

Στο νησί μας προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις κυρίως την Παρασκευή 1 Ιουνίου και το Σαββατοκύριακο και η στήλη μας όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάσει μερικές από αυτές.

Πρωτοβουλία Κοινόν Δωδεκανησίων – 2η Γιορτή Ροδινιού

Εμφανής η καλή δουλειά που έκαναν οι εθελοντές της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Η Πρωτοβουλία αυτή πολιτών του νησιού μας προγραμματίζει σειρά δράσεων με κέντρο το Πάρκο του Ροδινιού. Συνεργάζεται με άλλους φορείς όπως οι ‘Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου’ και με τη συμπαράσταση και της δικής μας στήλης θα οργανώσει την Παρασκευή 1/6/2012 στο Επιμελητήριο δύο ομιλίες – παρουσιάσεις και την Κυριακή στο Ροδίνι πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 10. 30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η εκδήλωση της Παρασκευής

Στην αίθουσα Γ. Καραγιάννης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 20.30 θα γίνουν οι παρακάτω ομιλίες – παρουσιάσεις:

1. Ομιλία με θέμα ‘Πάρκο Ροδίνι: Το πρόβλημα, η διαχείριση, οι προοπτικές’ από το γιατρό Γιώργο Τριάντο ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας. Ο Γ. Τριάντος θα μιλήσει για την προσπάθεια της Πρωτοβουλίας να αναδείξει τα προβλήματα του Πάρκου και να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

2. ‘Για μια σύγχρονη και φιλική διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου’ με ομιλητή το συνεργάτη της στήλης μας Δημήτρη Γρηγοριάδη. Ο ομιλητής θα αναφερθεί στη σημασία της πρόληψης, επανάχρησης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης ως σύγχρονες και αειφορικές μορφές διαχείρισης απορριμμάτων στις σημερινές κοινωνίες. Είναι ακριβώς η μορφή διαχείρισης που λείπει από το νησί μας αλλά και πολλά μέρη της υπόλοιπης Ελλάδας και η οποία θα μπορούσε όχι μόνο να αποτελέσει λύση για το πρόβλημα των αστικών αποβλήτων αλλά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αναθερμάνει την οικονομία.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ:

Η εκδήλωση της Κυριακής

Την Κυριακή 3 Ιουνίου από τις 10.30 το πρωί όπως μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμα υπάρχει σωρεία εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα στο Πάρκο του Ροδινιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφιών, τοπικών λουλουδιών και αρωματικών φυτών, ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους του Ροδινιού, παιδικά δρώμενα , νεανικά μουσικά συγκροτήματα, παιδική yoga, γυμναστική και προληπτική εξέταση σκολίωσης, παραδοσιακά χορευτικά και σύγχρονα μουσικά σχήματα. Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε και εδώ

Ροδίνι 1963

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος – Καθαρισμός παραλίας Κρητικών την Κυριακή

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου διοργανώνει καθαρισμό στην παραλία των Κρητικών. Ο καθαρισμός θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουνίου, σημείο εκκίνησης θα είναι ο φούρνος στα Κρητικά στις 9 πμ. Ο Σύλλογος περιμένει τους φίλους αλλά και τους περίοικους να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή και θα προμηθεύσει με υλικά και εργαλεία όλους τους συμμετέχοντες.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Βιώσιμες Πόλεις & Οικισμοί. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s