Όταν υπάρχει βούληση …


Σήμερα είπαμε να μη γκρινιάξουμε αλλά να δείξουμε ότι εάν και όταν υπάρχει βούληση και μάλιστα «πολιτική» πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Και μαζί μ’ αυτά να αλλάξει η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των απλών πολιτών. Όλα τα θέματα που παρουσιάζουμε σήμερα έχουν ξαναπαρουσιαστεί από τη στήλη μας αλλά ως διαμαρτυρία και κριτική προς τις αρχές. Σήμερα παρουσιάζονται ως έπαινος και ευχή να συνεχιστούν, να επεκταθούν και να καλύψουν και άλλους τομείς.

Εγκαταλελειμμένα οχήματα

Αυτοκίνητο στο «Μόντε Σμιθ» 30-04-2011

Στον τομέα αυτό είχαμε μεγάλη πρόοδο. Πριν από πέντε μήνες στις 25 Ιανουαρίου είχαμε γράψει ότι τα οχήματα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί μόνο το 2011 θα σχημάτιζαν ουρά 15 χιλιομέτρων αν τα βάζαμε στη σειρά. Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου από τις αρχές του έτους του 2012 οπότε και δημιουργήθηκε επίσημα το τμήμα εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην διεύθυνση αυτή μέχρι σήμερα (5 μήνες) έχουν χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένα 302 οχήματα, ένα νούμερο ρεκόρ αν το συγκρίνουμε με το έτος 2011 με 119 χαρακτηρισμούς οχημάτων για όλο τον χρόνο.

Τα μάτια δεν πονάνε πια

Αποσύρθηκαν στο κέντρο ανακύκλωσης μέχρι και σήμερα 69 οχήματα από τους δρόμους όχι μόνο της πόλεως Ρόδου αλλά και διαφόρων χωριών όπως Παραδείσι, Κρεμαστή, Ιαλυσός, Αφάντου και Κολύμπια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι συμπολίτες μας έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το συγκεκριμένο τμήμα.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το τμήμα εγκαταλελειμμένων του Δήμου Ρόδου αλλά και τη διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης γενικότερα. Να τους ευχαριστήσουμε επίσης για τα καλά λόγια τους για τις δικές μας προσπάθειές.

Πινακίδες

Ο χώρος στους «Φούρνους Ρόδου» πριν

Πολλές πινακίδες έχουν ήδη καθαιρεθεί ειδικά από την περιοχή από τον ποταμό της Κρεμαστής μέχρι το αεροδρόμιο. Μπορείτε να δείτε τη διαφορά με τα ίδια σας τα μάτια στις φωτογραφίες. Η ασχήμια που υπήρχε είναι εμφανέστατη. Συγχαρητήρια σε όσους πρωτοστάτησαν σε αυτή την εξέλιξη και ειδικά στον αντιδήμαρχο Πεταλούδων κ. Μ. Χριστοδούλου. Φυσικά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα γιατί όπως μπορείτε να δείτε κάποιοι προσπαθούν να φυτέψουν νέες πινακίδες. Ευνόητα είναι ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί σε όλο το νησί.

Το ίδιο σημείο σήμερα, μετά την καθαίρεση

Είναι χαρακτηριστικό ότι πινακίδες παραμένουν ακόμα σε πολλά σημεία του νησιού ενώ σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μ. Σαββή, αυτός δήλωσε ότι η αποξήλωση θα αρχίσει πολύ σύντομα. Μάλιστα είπε ότι θα γίνει αρχή από τις δημόσιες πινακίδες και μετά θα πάρουν σειρά οι ιδιωτικές αφού προηγηθεί περίοδος 15 ημερών που θα ζητείται η εθελοντική αποξήλωσή τους. Για να δούμε.

Η «Βάρη» με πινακίδες

Η «Βάρη» καθαρή

Περιοχή Ιξιάς – Απίθανο και όμως αληθινό – Την ίδια ώρα που γίνεται μια γιγάντια προσπάθεια για την καθαίρεση των παλιών πινακίδων, χθες μπήκε καινούργια

Ελαιοπυρήνας

23-10-2011 – Πυρήνας στον Αρχάγγελο


Οι σωροί ελαιοπυρήνα στους οποίους έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στην περιοχή Αρχαγγέλου έχουν απομακρυνθεί. Απομένει τώρα να εντοπισθούν οι γνωστοί άγνωστοι που απορρίπτουν ανεξέλεγκτα τον πυρήνα από τις εγκαταστάσεις τους και να μπουν στη θέση τους. Να σημειώσουμε εδώ την ευαισθησία που έδειξε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Παμπάκας και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Το ίδιο σημείο σήμερα

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Βιώσιμες Πόλεις & Οικισμοί, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s