Δήμος Ρόδου: Τέλειωσε η περίοδος χάριτος – Μέρος 1ο


Οι πολίτες ξύπνησαν και πλέον τιμωρούν

Αγάθη – Ξεκίνημα με καντίνες

Ενάμιση έτος μετά την πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης (Ν. 3852/2010 για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) και την ενοποίηση των 10 Καποδιστριακών δήμων του νησιού στον ενιαίο Δήμο Ρόδου, είναι εμφανές ότι ο νέος δήμος δεν έχει βρει ακόμα το βηματισμό του.

ΚΟΝΤΙΚΙ – Προίκα για τον ανάδοχο της Μαρίνας Μανδρακίου

Τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ των αντιδημάρχων και των επικεφαλής των διαφόρων νευραλγικών τομέων του δήμου, η έλλειψη συντονισμού αλλά και πολιτικής βούλησης είναι φανερά και ορατά στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι πολίτες βλέπουν ότι το επίπεδο των υπηρεσιών δεν είναι το αναμενόμενο αλλά και το προσδοκώμενο από ένα μεγάλο δήμο όπως αυτό της Ρόδου.

Κτήριο στο κέντρο της πόλης – Εθν. Μακαρίου, απέναντι από τα δικαστήρια

Τα Οικολογικά Ροδιακά αρχίζουν από σήμερα μια σειρά αφιερωμάτων στους τομείς που ο νέος δήμος «πονάει». Είναι θέματα ζωτικά για το νησί και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τα εκατομμύρια επισκεπτών που φιλοξενούμε κάθε χρόνο. Έχουν επίσης να κάνουν με μεγάλα θέματα και παρεμβάσεις που οφείλει ο δήμος να κάνει προκειμένου να αλλάξει η σημερινή εικόνα του νησιού που σε πολλούς τομείς δεν ικανοποιεί.

Τα ελάφια σε λίγο θα μετακομίσουν για να χωρέσουν και άλλες καντίνες πέραν των 11 που ήδη υπάρχουν

Διαφημιστικές Πινακίδες – Περιμένουμε απαντήσεις από Σαββή και Καρίκη

12 Ιουνίου στην Ιξιά – Τοποθέτηση πινακίδας – άλλοι βάζουν και άλλοι βγάζουν

Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε αναφερθεί σε τρία θέματα που είδαμε ότι προχωράνε καλά. Ένα από αυτά τα θέματα ήταν οι διαφημιστικές πινακίδες που ξηλώθηκαν από πολλά σημεία του νησιού. Δυστυχώς την ημέρα που γράφαμε καλά λόγια γι’ αυτό ήρθαν οι υπηρεσίες του δήμου να μας διαψεύσουν αφού επέτρεψαν να τοποθετηθούν οι δύο καινούργιες ταμπέλες που βλέπετε στις φωτογραφίες, προφανώς χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Τόσο η Τεχνική Υπηρεσία, όσο και η δημοτική αστυνομία δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν ή να επιβάλλουν τα δέοντα στους υπεύθυνους παρόλο που τους ενημερώσαμε και προσωπικά. Θα χρειαστούν βέβαια αρκετά χρόνια για να φύγουν οι πινακίδες αυτές εάν φύγουν διόλου.

Νέα πινακίδα στην περιοχή «Μήδεια» – Μπήκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου μέρα μεσημέρι- Καμία αντίδραση μέχρι σήμερα

Ευταξία στο κέντρο της πόλης της Ρόδου – Χριστοδούλου, Ψυλλάκης και Καρίκης πρέπει να εξηγήσουν γιατί έχει δημιουργηθεί αυτό το χάλι

Η εικόνα μιλάει μόνη της – Παραλία Έλλη

Αυτό δεν είναι κέντρο τουριστικής πόλης είναι το γιουσουρούμ. Δεν είναι δυνατόν από το Μανδράκι μέχρι τον Ευαγγελισμό να υπάρχουν 11 καντίνες, πλανόδιοι, πάγκοι μικροπωλητών και βέβαια τα εισιτήρια των ημερόπλοιων. Σε όλο αυτά προσθέστε και το μισοβυθισμένο ΚΟΝΤΙΚΙ και το βυτιοφόρο για το οποίο έχουμε γράψει τόσες φορές, για να συμπληρωθεί η εικόνα. Για να διασχίσει κανείς το μέτωπο της μαρίνας στο Μανδράκι θα πρέπει να διαθέτει ικανότητες σκιέρ για σλάλομ. Οι επισκέπτες όπως βλέπετε ούτε φωτογραφίες δεν μπορούν να βγάλουν και δίπλα στις ξαπλώστρες απολαμβάνουν θέαμα που θα το θυμούνται για χρόνια. Γιατί δόθηκαν τόσες άδειες στους συγκεκριμένους χώρους και γιατί δεν υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος για θέματα καθαριότητας και ευταξίας;

Μόνο με σλάλομ περνάς στη Μαρίνα Μανδρακίου

Δόμηση εκτός σχεδίου, χωροταξία και αυθαίρετες κατασκευές

Στεγνά – Και στην κορφή … παράγκα

Το θέμα έχει έρθει πολλές φορές στην επικαιρότητα και πρέπει να αποτελέσει βασικό στόχο της δημοτικής αρχής. Η παράνομη και ανεξέλεγκτη δόμηση και η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού υποβαθμίζει το νησί συνολικά ως χώρο και ως τουριστικό προορισμό. Εκτός αυτού μειώνει την αξία των ακινήτων και συνεπάγεται τεράστιο έλλειμμα στα έσοδα τόσο του κράτους όσο και του δήμου. Τέλος είναι μεγάλο πλήγμα, όπως στην περίπτωση των καντινών που λειτουργούν ως εστιατόρια, για τους επιχειρηματίες που είναι εντάξει απέναντι στις φορολογικές, πολεοδομικές και υγειονομικές τους υποχρεώσεις και προσπαθούν να επιβιώσουν στις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Ας σταματήσουμε να κλείνουμε το μάτι στην παρανομία γιατί κάνει κακό σε όλους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

About oikologicarodiaka

We deal mainly with environmental issues and anything that might concern sustainable development. You can contact us at oikologica.rodiaka@gmail.com
This entry was posted in Βιώσιμες Πόλεις & Οικισμοί. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s